Stari si modificari ce apar in perioada menstruala

Menstruatia nu mai reprezinta un secret pentru nimeni si cu atat mai mult pentru femeile care la un anumit interval de timp trec prin aceasta etapa a vietii lor. Exista multe moduri prin care putem sa analizam influenta acestei etape asupra unei femei si poate fi vorba despre partea in care vorbim despre modificari de ordin fizic sau poate despre ceea ce inseamna afectiunile sau influentele de ordin psihic sau mental.

Modificarile organismului in perioada menstruala

Oricat de mult am incerca sa vedem partile pozitive putem spune ca menstruatia are ca si parte buna o functionare obisnuita a organismului iar ceea ce ar putea fi totusi problematic este lipsa aparitiei acesteia, mai ales in anumite conditii care pot sa indrepte spre o afectiune mai grava sau poate spre o sarcina nedorita.

In cazul unei sarcini dorite atunci cu siguranta lipsa menstruatiei poate fi de doua ori benefica pentru o femeie. In orice alta conditie cand este vorba despre menstruatie putem sa vorbim si despre alte stari care tind sa se rasfranga asupra persoanei care experimenteaza asta cat si asupra celor din jur in anumite situatii.

Fiecare femeie este diferita in felul sau prorpiu si automat putem sa vorbim si despre diferente in ceea ce priveste partea de manifestare in perioada menstruatiei.

Cum ne protejam in perioada menstruala

Exista persoane pentru care menstruatia nu vine decat cu grija in ceea ce priveste scurgerea lichidului menstrual si a modului in care aceasta poate sa le influente stilul vestimentar. Pentru aceste persoane totul se poate rezolva prin alegerea unei cupe menstruale, a absorbantului sau tamponului potrivit iar ca si variante posibila exista numeroase reclame pe care sa le urmariti pentru al alege pe cel potrivit.

Femeile care poate vor sa abordeze o cu totul alta varianta pot foarte usor sa se indrepte spre partea de cupe menstruale si a caror rol este acelasi de a permite unei femei aflate la menstruatie sa desfasoare orice fel de activitate oricand si asta chiar daca ar fi

vorba despre inot si despre purtarea unui costum de baie.

Durerile menstruale

O alta directie in care poate merge discutia cu privire la manifestarea menstruatiei este data de ceea ce inseamna durerile si starea de disconfort cauzata de acestea. Modul in care durerile apar poate sa fie considerat unul normal si asta functie de ceea ce inseamna comportamentul organismului de la apartitia ciclului menstrual.

Daca o femeie a intampinat de cand se stie dureri sau poate nu a avut deloc nu are de ce sa isi faca griji daca acesta este modul in care se manifesta si in prezent, problema poate fi doar in cazul in care poate manifestarea menstruatiei se petrece intr-un mod diferit fata de ceea ce stiau ele pana in acest moment.

Cum orice mod de manifestare a organsimului nu trebuie sa fie tratat dupa ureche si in cazul menstruatiei ca si in cazul altor lucruri nu strica sa faceti o vizita la un medic in situatia in care unele simtome se agraveaza sau in cazul in care vedeti faptul ca durerile capata unele intensitati mai mari dar si in cazul in care poate intampinati intarzieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.