Dureri menstruale, dar fara sangerari

Simptome clare ale mentruatiei insa fara sangerari – ingrijorare sau nu!!

Exista foarte multe motive pentru care se poate intampla sa aveti simptome ale menstruatiei insa sa nu aveti sangerari. Acest subiect este discutat mai jos si va va ajuta sa intelegeti aceasta problema.

Motive de ingrijorare sau nu

De cele mai multe ori crampele dureroase pe care femeia le simte in perioada menstruala sunt semne normale ale unui corp sanatos care are un ciclu de reproducere perfect normal. Crampele menstruale sunt unul din simptomele menstruatiei, cand femeia incepe sa simta aceste crampe stie clar ca, cat de curand va aparea si sangerarea.

Cu toate acestea, se intampla adesea ca, desi se simt clar simptomele menstruatiei, sangerarile sa nu apara. Acest lucru poate avea doua efecte asupra femeilor:

  1. Unele pot deveni foarte ingrijorate
  2. Altele foarte bucuroase

Faptul ca sangerarea nu apare poate insemna de cele mai multe ori aparitia unei sarcini.

Simptome menstruale dar fara sangerare

  1. Femeile care sunt active din punct de vedere sexual dar care nu folosesc nici o metoda contraceptiva, au sanse foarte mari de a ramane insarcinate. Daca va doreati sa faceti un copil.. ei bine lucrul acesta poate chiar s-a intamplat 😊. Multe femei prezinta simptome ale menstruatiei in perioada in care ar fi trebui sa le vina menstruatia dar sunt insarcinate. Mai asteptati 3-5 zile si puteti face un test de sarcina.
  2. Implantarea – un al motiv pentru care poti avea dureri menstruale, dar fara sangerare. Momentul in care sperma fertilizeaza oul si acesta incearca sa ajunga in uter. Odata ajuns in uter oul incearca sa se lipeasca de mucoasa uterina, proces ce se numeste implantare, si care de cele mai multe ori este insotit de simptome precum cele ale menstruatiei. Se poate intampla ca uneori femeia sa prezinte si o usoara sangerare, dar care sa nu fie menstruatia.
  3.                                
  4. Ovulatia poate fi un alt motiv al durerilor asemenatoare menstruatiei. Este un proces biologic care are loc la jumatatea ciclului menstrual, ouale din ovare sunt eliberate in uter. Normal este ca ovulatia sa inceapa cu doua saptamani inainte de menstruatie. In perioada de ovulatie pot aparea: dureri la nivelul inferior al abdomenului, ale sanilor, crampe asemanatoare menstruatiei.
  5. Dezechilibrele hormonale – femeile care sufera de dereglari ale glandei tiroide, tulburari de alimentatie, tulburari glandulare pot avea deseori perioade neregulate ale menstruatiei. Asta inseamna un ciclu menstrual neregulat. Este indicat un contol medical atat la medicul ginecolog cat si la endocrinolog, mai ales daca apar variatii mari ale greutatii, pierdere sau crestere excesiva in greutate.
  6. Unele femei pot suferi de o tulburare numita sindromul ovarului polichistic. Afectiune cauzata de dereglarile hormonale la femei, afectiune legata de nivelul ridicat de androgeni din organism. Unele femei pot suferi de obezitate, acnee pronuntata, menstruatie neregulata. De foarte multe ori aceasta este si cauza principala pentru infertilitatrea femeilor care sufera de acesta boala. Femeile care au sindromul ovarului polichistic pot suferi de: depresii, crampe abdominale, crestere in greutate,simptome care pot fi uor asociate perioadei premenstruale.
  7. Obezitatea
  8. Stresul este si el unul dintre factorii care pot da simptome asemanatoare menstruatiei, precum si dezechilibrele emotionale, starile psihologice.
  9. Tratamentele pentru fertilitate pot sa duca la dureri menstruale dar fara sangerari.
  10. Menopauza – momentul in care organismul inceteaza sa mai aiba ciclu menstrual. In acest caz multe dintre femei pot prezenta semne clare ale menstruatiei, dar sigur nu vor sangera, la inceput in mod total neregulat ca mai apoi sangerarile sa dispata total.

Indicat este sa consultati medicul ginecolog pentru a va face un consult amanuntit si a stabili clar care sunt cauzele durerilor pe care le simtiti, si care sa va indrume in ceea ce este de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.