Cupe menstruale- Metode de folosire

Cupele menstruale pot fi cunoscute si sub denumirea de cupe silicon pentru fluidul menstrual. Acestea reprezinta o alternativa destul de indragita de femei in perioada menstruatiei. Probabil va intrebati de ce, iar in acest caz am sa va raspund ca, aceste cupe mentruale sunt mult mai practice si de un mai mare ajutor atunci cand vine vorba despre durerile menstruale.

Cupa menstruala – Cum arata si ce proprietati are

Cupa menstruala mai poate fi gasita si sub denumirile de canita pentru menstruatie, paharel pentru menstruatie sau cupa pentru menstruatia. Aceasta are forma unui clopot foarte flexibil care are o forma ca de palnie.

Ea poate fi folosita de catre femei, prin simpla introducere in vagin, iar rolul acesteia este de a capta sangele eliminat in timpul menstruatiei. Se introduce in vagin la fel ca si un tampon intern si are capacitatea de a capta aproximativ 30 ml de lichid menstrual.

Datorita formei pe care aceasta cupa menstruala o are, sangele se scurge in aceasta si poate rezista mai multe ore. Cel mai mare avantaj consta insa in faptul ca, aceasta cana menstruala nu se va arunca dupa extragere, ci dupa o simpla spalare, ea va putea fi refolosita.

Specialistii in domeniu spun ca o femeie foloseste pe parcursul anilor undeva in jur de 10000- 15000 de tampoane interne sau externe, pe care le arunca dupa fiecare folosire. Acum ganditi-va la faptul ca o cupa menstruala are un pret destul de mic si poate fi folosita o perioada destul de lunga de timp, iar astfel se vor folosi mult mai multi bani de- a lungul anilor.

Cine poate folosi o cupa menstruala

Cupa menstruala poate fi, de asemenea, folosita de catre femeile de toate varstele. Iar asta se datoreaza in special faptului ca se pot gasi cupe menstruale de diferite dimensiuni si modele variate. Insa acestea nu sunt singurele avantaje pe care vi le confera cupele menstruale, deoarece ele pot de asemenea sa previna infectiile ce pot aparea in zona intima. In plus, acestea sunt foarte usor de curatat.

Dupa folosire, cupa menstruala necesita golire si apoi clatirea cu apa rece si stergerea cu servetele de hartie. Desigur, la o anumita perioada de timp este indicat ca aceasta sa fie tinuta in apa clocotita, pentru ca astfel se va dezinfecta. Mai mult decat atat, cupa menstruala este foarte bine tolerata de organismul femeilor, deoarece nu contine inalbitori sau alte substante toxice.

Cupele menstruale, datorita popularitatii lor in randul femeilor din ultima perioada a anilor, s-au vandut pe internet intr-un mod destul de rapid. Insa de la un timp incoace, ele pot fi gasite chiar si in majoritatea farmaciilor. Nu in ultimul rand, trebuie precizat si faptul ca, aceste cupe menstruale nu trebuie sa fie folosite de femeile care au alergie la latex, pentru ca de obicei ele sunt realizate din acest material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.