De ce cupe menstruale!

Suntem diferiti si avem nevoi diferite si asta se vede inclusiv in ceea ce priveste stilul de viata pe care il are fiecare si astfel ceea ce avem nevoie pentru a ne bucura de libertatea de miscare si de libertatea de a face ce dorim si oricand dorim.

Daca restrangem doar la ceea ce inseamna genul feminin atunci putem sa ne referim la partea de nevoi si la ceea ce inseamna o limitare a mobilitatii in anumite perioade ale lunii si asta pentru ca menstruatia este o etapa prin care trece orice femeie la un moment dat.

Modul in care se manifesta menstruatia este diferit si avem destule reclame care recomanda fel si fel de modalitati sau de moduri prin care sa scapati de disconfortul cauzat de aceasta stare. Pentru disconfortul legat de durere avem medicamente sau tratamente naturiste sau poate proceduri iar pentru partea de blocare sau de colectare a fluidului menstrual avem reclame la absorbante si la tampoane.

Ceea ce nu prea vedem este insa reclama la cupe menstruale si care reprezinta o modalitate destul de populara in anumite societati prin care sa se colecteze si elimine scurgerile menstruale.

Si chiar asa: De ce cupe menstruale?

In america aparitia cupelor menstruale a avut loc undeva in prima parte a secolului trecut insa popularitatea lor nu a ajuns pana la punctul in care sa se vada reclame pe mijloacele mass media fie ele video, audio sau scrise. Exista totusi numeroase persoane care cunosc aceste dispozitive medicale precum exista si persoane care poate abia acum afla de existanta acestora. pentru o exemplificare foarte buna trebuie mentionat faptul ca aceste cupe menstruale sunt dispozitive realizate dintr-un silicon medicinal care se introduc in vagin cu scopul de a bloca si colecta scurgerile menstruale.

                                               

Forma anatomica

Modul de realizare este sub forma unui clopot iar utilizarea inseamna introducerea si ulterior eliminarea si golirea fluidului ori de cate ori persoana in cauza simte nevoie sau crede ca este necesar. Spre deosebire de ceea ce fac tampoanele in cazul acestor cupe putem sa vorbim si despre reutilizare, iar asta va aduce in fata faptului ca spalare si de igienizare dupa utilizare chiar fierberea in anumite situatii.

Desi poate sa para putin ciudata utilizarea acestora beneficii sunt suficiente, si nu strict la partea de reutilizare si astfel economie. Lista de plusuri pentru aceste dispozitive inseamna si faptul ca materialul din care sunt realizate este hipoalergenic, de faptul ca pot fi folosite indiferent de ce vestimentatie aveti, indiferent de ce profesie aveti sau poate chiar si cand inotati.

Nu inseamna ca nu exista si anumite inconveniente pe care utilizarea cupelor menstruale le pot avea si aici putem trece partea de posibilitate ca acestea sa fie neplacute pentru fetele si femeile virgine sau sa interfereze cu mijloace de contraceptie intrauterine. Cel mai indicat si mai sigur aspect sau lucru de facut este sa vedeti si ce recomandare v-ar face medicul dumneavoastra ginecolog pentru a lua cea mai buna decizie si pentru a vedea ce modalitate se pliaza cu nevoile si necesitatile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.